Gündem

Mart, 2024

  • 18 Mart

    Albaraka Türk’ten Eğitime Büyük Destek

    Türkiye’nin öncü katılım bankası Albaraka Türk, geleceğimiz olan gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi’ne destekte bulundu.  Türkiye’nin ilk ve öncü katılım bankası Albaraka Türk, geleceğin temellerini sağlam bir şekilde atmaya devam ediyor. Temel amacı ‘’okur yetiştirme’’ olan Endülüs Okuma Projesi’nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği …

    Daha Fazla Oku
  • 18 Mart

    EKLEM KİREÇLENMESİNE YOL AÇAN 5 ÖNEMLİ YANLIŞ!

    Modern çağın önemli sorunlarından aşırı kilo ve hareketsizlik başta olmak üzere günlük yaşam alışkanlıklarımızdaki bazı yanlışlar eklemlerimizin hızla kireçlenmesine yol açıyor. Acıbadem Taksim Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahri Erdoğan halk arasında ‘kireçlenme’ olarak ifade edilen, tıptaki isimleriyle osteoartrit veya artrozun son yıllarda hızla yaygınlaştığını belirterek, hareketlerimizde kısıtlılığa ve istirahat …

    Daha Fazla Oku
  • 15 Mart

    14-20 MART TUZA DİKKAT HAFTASI

    TUZ KULLANIMININ SAĞLIĞA ETKİSİ TUZDAN FAKİR BESLENMEYE ÇOCUKLUKTAN BAŞLAMALIYIZ HALK SAĞLIĞI SORUNU: TUZ TÜKETİMİ TUZUN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE OLAN ETKİSİ NASILDIR? Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Ecder: “Gerek ülkemizde, gerekse de dünyadaki birçok ülkede günlük alınan tuz miktarı çok yüksektir. Toplum sağlığı açısından tuzdan fakir beslenmenin büyük önemi vardır. …

    Daha Fazla Oku
  • 15 Mart

    Yaşlıları hedef alan 10 dolandırıcılık yöntemi

    Emekliyseniz ve dolandırıcılara kaptırdığınız birikimlerin yerine koyabileceğiniz bir gelir kaynağınız yoksa siber  dolandırıcılıkların etkisi yıkıcı olabilir.  Dijital güvenlik şirketi ESET yaşlıları hedef alan dolandırıcılık yöntemlerini sıraladı. Hem yaşlıların hem de yaşlı akrabalara sahip olanların dikkat etmesi gereken noktalara dikkat çekti.  Yaşlanmak hayatın bir gerçeği. Siber suçlular hızla yaşlanan toplumlarda nasıl …

    Daha Fazla Oku
  • 14 Mart

    PSM Atölye Eğitimlerinde Sona Yaklaşıldı

    Zorlu PSM’nin, tiyatronun sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak hayata geçirdiği PSM Atölye’nin üçüncü eğitim dönemi, Mey|Diageo’nun kurumsal desteğiyle devam ediyor. Tiyatro külliyatının özgün içeriklerle zenginleşmesini sağlamayı ve katılımcılarını Türkiye’deki sahne sanatları ağının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen PSM Atölye, 3. mezunlarını Haziran ayında verecek.  Alanında öncü ve deneyimli eğitmenler tarafından …

    Daha Fazla Oku
  • 14 Mart

    MÜKEMMELLİK BASKISI VE CİNSİYETÇİ DİL KULLANIMI KIZLARIN YARATICILIĞINI ETKİLİYOR

    Türkiye’de 5-12 yaş aralığındaki kızların yüzde 81’i, duydukları kelimelerin kendilerinde hata yapma ve bir şeyleri deneme konusunda endişe yarattığını ve her ne yaparlarsa yapsınlar onları mükemmeli ortaya koymaya zorladığını söylüyor. The LEGO Group’un “Mükemmelin Ötesi” adıyla ebeveynleri ve kız çocuklarını bir araya getirerek gerçekleştirdiği sosyal deney, ebeveynlerin kullandıkları dil nedeniyle …

    Daha Fazla Oku
  • 14 Mart

    Sağlık teknolojileri odağında iş fikri ve projesi olanlara destek veriliyor

    Sağlık teknolojileri odağında iş fikri ve projesi olanlara destek veriliyor Prof. Dr. Engin Gülal: “Atlas TEKMER, 11 ayda 15 girişimci ve öğrenciye destek oldu” İstanbul Atlas Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji merkezi Atlas TEKMER, sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren girişim ve işletmelere destek veriyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. …

    Daha Fazla Oku
  • 14 Mart

    fiyuu’lu Kuryeler Artık Akademili!

    Türkiye’nin ilk kurye eğitim merkezi olan fiyuu Kurye Akademisi,  güvenli taşıma ve verimli operasyonlar için teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor. Akademi’den mezun olan kurye adayları Uluslararası Mavi Sertifika ile yurt dışında iş imkanı buluyorlar. fiyuu Kurye Akademisi’nde eğitim alan kurye adayları teorik derslerde; esnaf kuryeliği, ekipman güvenliği, trafik kuralları, trafikte …

    Daha Fazla Oku
  • 14 Mart

    15 MART DÜNYA UYKU GÜNÜ

    ÖMRÜMÜZÜN ÜÇTE BİRİ UYKUDA GEÇİYOR UYKU KALİTESİ TOPLUM SAĞLIĞINI DA ETKİLİYOR 15 Mart Dünya Uyku Günü özelinde bu yılın mottosu “Küresel Sağlık İçin Uykuda Eşitlik”. Tam da bu noktada vurgulanan sağlıklı uykunun, sağlıklı bireyler ve beraberinde toplumlar yaratabilme konusunda ne uykunun ne kadar önemli olduğu. Hayatımıza giren elektronik cihazlar uyku …

    Daha Fazla Oku
  • 13 Mart

    Mektebim Koleji, Erken Çocuklukta Psikolojik Sağlamlık Zirvesi’ni Adana’da gerçekleştirdi

    Mektebim Koleji çocukların gelişiminde önem taşıyan psikolojik sağlamlığın sağlanması için hayata geçirilen ‘Erken Çocuklukta Psikolojik Sağlamlık Zirvesi’ni Adana’da gerçekleştirdi. Mektebim Koleji Bilim Kurulu üyesi 5 akademisyen, zirveye katılım sağlayan bine yakın öğretmene uzmanlık alanlarına göre sunumlar gerçekleştirdi. Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, “Çocuklarımızın, küçüklükten itibaren psikolojilerini sağlam …

    Daha Fazla Oku
  • 13 Mart

    “İFTAR SOFRASINDA ŞERBETLİ TATLI YERİNE BESLEYİCİ DEĞERİ YÜKSEK ÇİKOLATALAR TÜKETİN”

    Gıda Mühendisi Yeşim Tekin: “Çikolata, baklava başta olmak üzere şerbetli tatlılar gibi kan şekerini direkt yükseltmediği için iftar sofralarında diğer şekerli gıdalar yerine sağlıklı bir alternatif olabilir” Ramazan ayının başlamasıyla Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan baklava gibi şerbetli tatlılar da sofralarda yerini almaya başladı. Uzmanlar, yüksek kalorili olan, fazla yağ …

    Daha Fazla Oku
  • 13 Mart

    İÇİMİZDEKİ SİNSİ VE ÖLÜMCÜL TEHLİKEYE DİKKAT!

    59-69 yaş aralığındaki erkeklerde daha çok görülüyor… Ünlü bilim insanı Einsten’ın ölümüne neden olan hastalık! Aort Anevrizmasında erken teşhis hayat kurtarıyor! Vücudumuzdaki damar yapısını bir ağaca benzetirsek; bu ağacın ana gövdesini oluşturuyor aort damarı. Bir yandan vücudumuza temiz kanı taşıyarak hayat veriyor ama bir yandan da sinsi ve ölümcül bir …

    Daha Fazla Oku
  • 12 Mart

    KADIN KÖY ÖĞRETMENLERİNE DESTEK ZURICH’E ALTIN ÖDÜLÜ GETİRDİ

    Zurich Sigorta tarafından, Z Zurich Vakfı katkılarıyla, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türk Eğitim Derneği (TED) ortaklığıyla 2018 yılı itibarıyla hayata geçirilen “Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz” projesi, 15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Şirketler Ödüllerinde “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” kategorisinde Altın Ödüle layık görüldü.    Türkiye Kurumsal Sorumluluk …

    Daha Fazla Oku
  • 11 Mart

    YETEV 4. ELT KONFERANSI BİLAL ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

    BİLAL ERDOĞAN: “ÇOCUKLARI GELECEKTE ZULÜMLERİ BİTİRMEYE GAYRET EDECEK ŞAHISLAR OLARAK YETİŞTİRME GÖREVİNE DEVAM ETMEK DURUMUNDAYIZ” Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) tarafından yabancı dil eğitimlerine farklı bir bakış açışı kazandırmak ve bu alanda çalışan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla YETEV 4. ELT Konferansı düzenlendi. Konferansta konuşma yapan Bilal Erdoğan, “Çocukları …

    Daha Fazla Oku
  • 11 Mart

    FEDAİ ÖĞRETMEN’İN ADI BEYLİKDÜZÜ’NDE YAŞAYACAK

    Beylikdüzü Belediyesi, ataması yapılmadığı için inşaatlarda çalışmak zorunda kalan ve çalıştığı inşaatta elektrik trafosu boyadığı sırada akıma kapılarak hayatını kaybeden Öğretmen Fedai Altun’u unutmadı. Kavaklı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan “Öğretmen Fedai Altun Kapalı Spor Tesisi” ve “Eda Erdem Atatürk’ün Kızları Spor Kütüphanesi” düzenlenen törenle hizmete açıldı.  Açılışta konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı …

    Daha Fazla Oku
  • 8 Mart

    ORUÇ TUTARKEN İLAÇLARINIZI NASIL DENGELEMELİSİNİZ?

    KALP HASTALARI VE RAMAZAN: ORUÇ TUTMAK GÜVENLİ Mİ? ORUÇ TUTARKEN İLAÇLARINIZI NASIL DENGELEMELİSİNİZ? KALP HASTALARI İÇİN RAMAZANDA ORUÇ TUTMAK GÜVENLİ Mİ? Sağlıksal sorunlar bazen istediklerimizi yapma konusunda kısıtlayıcı olabiliyor. Söz konusu sağlık olduğunda sonucunun risk taşıdığı durumlarda ısrarcı olmamakta fayda var. Tam da bu noktada kalp hastalarının bu dönem en …

    Daha Fazla Oku
  • 8 Mart

    Borusan’dan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Algı Değişim Raporu

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Borusan’dan anlamlı araştırma 80. yılını kutlayan Borusan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde KONDA Araştırma ile Borusan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Algı Değişim Raporu yayımladı. Rapor, toplumsal cinsiyet eşitliği odağındaki başlıklarda 10 yıllık değişimi gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre 10 yıllık süreçte önyargılar azalırken eğitim seviyesi arttıkça algı …

    Daha Fazla Oku
  • 7 Mart

    RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI

    Ramazan ayında değişen beslenme rutiniyle birlikte gelen uzun süreli açlık, ağız kokusuna sebep olabiliyor. Oruç tutarken ağız temizliğine önem vermek, sağlık açısından da büyük önem taşıyor.  Bu kapsamda  uzmanlar tarafından sahurda dişlerin mutlaka fırçalanması, dilin temizlenmesi ve ağız gargaralarının kullanılması öneriliyor. Ramazanda ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çeken Avrupa …

    Daha Fazla Oku
  • 7 Mart

    İklim krizine çözüm için TBV’den büyük adım: Yapay Zeka Birliği

    Türkiye Bilişim Vakfı’nın Başlangıç Noktası platformu, dünyanın öncü yapay zeka araştırma kurumu Vector Enstitüsü ile İklim Krizi için Yapay Zeka Birliği projesine başlıyor. Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), ikli m krizine çözüm bulmak amacıyla dünyanın önde gelen yapay zeka uzmanlarını, yatırımcılarını, bağışçılarını ve iklim gruplarını bir araya getirecek olan proje için …

    Daha Fazla Oku
  • 7 Mart

    Ramazan ayı, suç ve yoksulluğa karşı bir kalkan oluşturuyor!

    Ramazan ayında suç oranları yüzde 15 ile 20 arasında düşüş gösteriyor… Cezalar arttıkça suçun sıklığının azalmadığı konusunda yapılan çalışmaların olduğunu kaydeden uzmanlar, araştırmaların suç ile ceza arasındaki ilişkinin caydırıcı olmadığını gösterdiğini söylüyor. Ramazan ayında beş duyu organının beşinin de haramdan uzak durmak üzere terbiye edildiğini ifade eden Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünden …

    Daha Fazla Oku
  • 7 Mart

    EĞİTİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI ÇOCUKLARIN BİLİŞSEL DÜŞÜNME YETENEĞİNİ GELİŞTİRİYOR

    TEKNOLOJİ ODAKLI BİR EĞİTİMİN ÇOCUKLARA SAĞLADIĞI FAYDALAR Ebeveynlerinin aksine dijital bir çağın içerisinde büyüyen çocuklar, teknolojiye çok kolay ve hızlı bir şekilde uyum sağlayabiliyor. Gelişimsel olarak uygun teknoloji kullanımı, özellikle aileler ve eğitimciler aktif bir rol oynadığında, çocukların bilişsel düşünme ve kendini ifade etme yeteneğinin artmasına yardımcı oluyor. Teknoloji sektörüne inovatif bir …

    Daha Fazla Oku
  • 6 Mart

    “Şehrin Akıllı Çocukları” Projesi, çocuklarda trafik kuralları konusunda bilinç oluşturmaya devam ediyor!

    “Şehrin Akıllı Çocukları” Projesi, çocuklarda trafik kuralları konusunda bilinç oluşturmaya devam ediyor!  Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TÜVTÜRK ve Fundación MAPFRE iş birliğinde, “Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında 2021 yılından beri sürdürülen “Şehrin Akıllı Çocukları” projesiyle bugüne kadar 600 okulda 91 bini aşkın öğrenciye, 183 bine yakın veliye ve …

    Daha Fazla Oku
  • 5 Mart

    LÖSEMİ VE KANSER HASTASI ÇOCUKLAR ÜCRETSİZ TEDAVİ ALMASIN MI?

    LÖSEV’Lİ AİLELERDEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI: HAKKIMIZ OLAN TAM RUHSATI İSİYORUZ   LÖSANTE Hastanesi, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklara umut olabilmek için halkın bağışları ile inşa edilmiş bir sağlık kuruluşu. Fakat, tam kapasite hizmet verme çabaları, 7 yıldır süregelen Sağlık Bakanlığı’nın tam ruhsat engeliyle karşı karşıya kalıyor. Bu durum daha …

    Daha Fazla Oku
  • 4 Mart

    İlk 5 bindeki öğrencilere burs müjdesi

    İlk 5 bindeki öğrencilere burs Göreve geldiği günden bugüne lise son sınıf öğrencilere nakit olarak eğitim desteği, ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği, öğrencilere ücretsiz toplu taşımada abonman, üniversite öğrencilerine burs ve öğrenci evi için özel paket desteğinde bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yeni dönemde de eğitimle ilgili dikkat çeken …

    Daha Fazla Oku
  • 4 Mart

    “Mahremiyet eğitimi yaşamın sınırlarını öğrenme eğitimidir…”

    “Mahremiyet eğitimi cinsel eğitim olarak veriliyor…” Bir çocuğa ilk eğitimin ailede verildiğini kaydeden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan günümüzde mahremiyet eğitiminin cinsel eğitim olarak verildiğini, cinsel eğitimin mahremiyet eğitiminin aslında yüzde 20’sini oluşturduğunu söyledi. Hayatın kurallarının ne olduğunu ailede öğrenen çocuğun sorumluluk sahibi bir çocuk olduğuna dikkat çeken Tarhan, bu …

    Daha Fazla Oku
  • 4 Mart

    2024 yılında bizi bekleyen dijital tehditler

    Dijital güvenliğin önemi her geçen gün  artıyor. ESET uzmanları 2024 yılında  fidye yazılımı alanında ne gibi gelişmeler beklendiğini, dijital güvenlik tehditlerini şekillendirmede yapay zekanın dönüştürücü rolünü, kötü amaçlı yazılımlardaki güncellemeleri değerlendirdi.   ESET araştırma ekibi fidye yazılımı aktörlerinin 2024 yılı boyunca fidye taleplerinde daha aktif ve agresif olmalarını beklerken, 2024 yılında …

    Daha Fazla Oku
  • 4 Mart

    Arda Turan’lı Eyüpspor’a yeni stat geliyor

    Spor Toto 1’inci Lig’de 25 hafta sonunda en yakın rakibiyle puan farkını 12’ye çıkararak liderliğini sürdüren Eyüpspor’da gündem yeni stat. Kulübün uzun yıllar maçlarını oynadığı Eyüp Stadyumu’nun yenilenmesi adına çalışmalar başladı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüp Stadı’nın durumuyla ilgili, “Spor şehri Eyüpsultan’la ilgili önemli projelerimiz var. Bir asırlık markamız …

    Daha Fazla Oku
  • 4 Mart

    KAKAO, BALIK, MEYVE, KURUYEMİŞ…

    Mevsim geçişlerinde yaşanan duygusal dalgalanmalar, zaman zaman hayatı zorlaştırabiliyor. Araştırmalara göre, günlük yaşamdaki besin tercihleri de ruh sağlığı üzerinde etkili oluyor. Neyse ki, bazı meyve ve sebzeler ile balık, kuruyemiş ve çikolata gibi gıdalar, ruhsal ve mental sağlığı pozitif etkiliyor. Medicana Sağlık Grubu Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Kübra Sert, …

    Daha Fazla Oku
  • 1 Mart

    TİROİT NODÜLLERİ HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER!

    Parfümü boyuna sıkmak tiroitlere zararlı mı? Tiroit hormonu kilo vermek için bilinçsizce kullanılırsa! Tiroit nodüllerinin takibi şart! Ses kısıklığı ya da sesinizde çatallanma oluyor, boynunuzda şişlik ya da yutkunurken hareket eden kitle hissediyor, nefes almada güçlük mü çekiyorsunuz? Bu ve benzeri şikayetler; nefes borusunun ön kısmında yer alan, şekli kelebeğe …

    Daha Fazla Oku
  • 1 Mart

    Bilgi aktarımında yerli – milli güvenlik bariyeri

    Dünyanın en değerli hazinesi olan veri ve verilerin oluşturduğu bütünler olan bilgi yerli ve milli bir ürün olan TaliaDD ile daha güvende olacak. Yüksek güvenlik ihtiyacı olan veya internet erişimine kapalı ağlarda çalışması gereken kurumlar artık bilginin kuruma gelirken veya kurumdan çıkarken tamamen güvenilir ve kolay yapılabilmesi için geliştirildi. Türkiye’nin …

    Daha Fazla Oku

Şubat, 2024

  • 29 Şubat

    Robotlar “Show” Dünyasına da Girdi!

    Lise Öğrencileri Sanatçı Robotlar Tasarlıyor! Türkiye’nin genç zekaları, bu yıl ilk defa sanat dünyası ile teknolojiyi buluşturan bir tema altında yarışacakları FIRST® Robotics Competition (FRC) sahasına çıkıyor. Yarışma, sezonlar halinde yıllık olarak düzenleniyor ve her sene küresel ölçekte faaliyet gösteren farklı tema sponsorlarının katkıları ile dünyadaki güncel gelişmeleri takip ediyor. Liseli öğrencilere …

    Daha Fazla Oku
  • 29 Şubat

    Eğitimde verimliliği artırmak için teknoloji büyük önem taşıyor

    2014 yılından beri öğrenciler için eğitimin erişilebilirliği, sürdürülebilirliği ve geleceğe uyumlu bir yolculukta ilerlemesi amacıyla çalışan tonguçAKADEMİ’nin Rehberlik Öğretmeni Çağla Akyavaş, kullanımı hızla artan dijital eğitim teknolojilerinin en verimli şekilde kullanılabilmesi için önerilerini paylaşıyor. Dünyanın en büyük pazar araştırması veri tabanlarından birini oluşturan Grand View Research’ün eğitim pazarı raporuna göre, 2023 …

    Daha Fazla Oku
  • 29 Şubat

    “15 YAŞINDA ÇİFTE BİRİNCİLİKLE TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU”

    “TÜRKİYE’NİN GENÇ PİYANİSTİ İLYUN BÜRKEV, PHİLADELPHİA MÜZİK FESTİVALİ BİRİNCİLİĞİ İLE ÜLKEMİZİ GURURLANDIRDI” Genç yetenek İlyun Bürkev, müzik dünyasına damga vurarak uluslararası alanda Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. İlyun Bürkev, Philadelphia International Music Festivali Virtual Concerto yarışmasında kendi yaş kategorisinde birinci olmanın yanı sıra tüm kategorilerde birincilik elde ederek Overall Runup ödülünü kazandı. Bu büyük başarı, …

    Daha Fazla Oku
  • 28 Şubat

    GEBKİM OSB MARMARAKAF’IN ALTIN SPONSORU OLDU

    GEBKİM OSB istihdama yaptığı katkıyı artırmayı hedefliyor Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF), iş dünyası ve gençleri bir araya getirdi. Türkiye’nin ilk Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi GEBKİM, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin en …

    Daha Fazla Oku
  • 28 Şubat

    “Akıllı oyuncaklardaki güvenlik açıkları, siber suçluların çocuklarla görüntülü sohbet etmesine olanak sağlayabilir”

    Kaspersky araştırmacıları, popüler bir akıllı oyuncak robotunda bulunan güvenlik açıklarının çocukları potansiyel olarak siber suçluların hedefi haline getirebileceğini keşfettiler. Söz konusu zafiyetler, bilgisayar korsanlarının oyuncağın sisteminin kontrolünü ele geçirmesine ve ebeveynin izni olmadan çocuklarla görüntülü sohbet yoluyla gizlice iletişim kurmak için kötüye kullanmasına olanak sağlayabilecek boyutta. Robot oyuncağın uygulamasıyla ilgili riskler, …

    Daha Fazla Oku
  • 28 Şubat

    Meslek Yüksek Okulu mezunu teknik elemanlar iş bulmada daha şanslı…

    Teknik elemanlar hayata erken atılıyor, iş gücünü hafifletiyor! Meslek yüksek okulları mezunlarının kısa sürede iş sahibi olma avantajına sahip olduğunu ifade eden uzmanlar, sağlık sektöründe birçok sağlık profesyoneli ve teknik düzeyde eğitilmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu söylüyor. İki yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu olmanın birçok yönden avantaj olduğunu kaydeden Sağlık …

    Daha Fazla Oku
  • 28 Şubat

    SESSİZ TEHLİKE: NADİR HASTALIKLAR

    Türkiye’de nadir hastalığa sahip 7 milyon hastanın olduğu tahmin ediliyor. Nadir hastalıkların %70’i çocukluk çağında ortaya çıkıyor. Her yıl, Şubat ayının son günü nadir hastalıklarla mücadele günü olarak kutlanıyor. Bu gün ile, nadir hastalıklarla mücadele edenler için farkındalık yaratmak hedefleniyor. Nadir hastalıklar, nüfusun küçük bir yüzdesinde görülen ve genellikle genetik …

    Daha Fazla Oku
  • 27 Şubat

    6 yılda 32 proje, TEKNOFEST Birinciliği dahil 12 ödül

    Altınbaş Üniversitesi EVA TEAM, ödüle doymuyor! 2018 yılında kurulan Altınbaş Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı EVA TEAM, bu sene 6. yılına giriyor. Bu sürede 32 proje, 2023 yılı TEKNOFEST Birinciliği dahil çeşitli kategorilerde bugüne kadar toplam 12 ödülün sahibi oldu. Takım, 2024’de de 9 kategoride katılacağı TEKNOFEST yarışlarındaki iddiasını sürdürüyor. EVA …

    Daha Fazla Oku
  • 27 Şubat

    TURiZMDE YENiDEN SENET DÖNEMi

    80’ler 90’lar. İç turizm hareketlendi. Yurtdışından gelen turiste alışık olan oteller daha çok yerli turistle tanıştı. Ancak euro veya dolar bazlı çalışan otellerin fiyatları yerli turiste yüksek geldi. Tüketici tek seferde nakit ödeme yapmaya zorlandı. Çare; SENET Senet, tatil müşterilerinin hoşuna gitti. 3 derken 5, 5 derken 9 aya varan taksitlerle …

    Daha Fazla Oku
  • 27 Şubat

    Eczacıbaşı Dynavit, çeyrek finalin rövanşında İtalyan temsilci Savino Del Bene Scandicci’ye konuk oluyor

    CEV Şampiyonlar Ligi Savino Del Bene Scandicci – Eczacıbaşı Dynavit 28 Şubat 2024, Çarşamba 22.00 Palazzetto dello Sport CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Eczacıbaşı Dynavit, İtalyan temsilci Savino Del Bene Scandicci’ye 28 Şubat, çarşamba günü Palazzetto dello Sport Salonu’nda saat 22.00’de konuk oluyor. Turuncu beyazlılar çeyrek final ilk …

    Daha Fazla Oku
  • 27 Şubat

    D VİTAMİNİ Mİ D HORMONU MU?

    OLMAZSA OLMAZLARDAN D VİTAMİNİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!  Vücudumuz için D vitamininin çok önemli olduğunun altını çizen Eczacı-Homeopat Ezgi Nevçehan, “D vitamininin en önemli işlevlerinden biri bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Kemik sağlığını destekler ve kemik sağlığı için hayati olan kalsiyum ve fosfor gibi iki mineralin emilimini sağlar. Zihin gelişimi için önemlidir. D …

    Daha Fazla Oku
  • 27 Şubat

    Şiddetle mücadelede duygusal zekanın güçlendirilmesi gerekiyor

    Şiddetle mücadelede duygusal zekanın güçlendirilmesi gerekiyor Duygusal kontrol varsa öfke kontrol altında tutulabiliyor İnsan yaşantısında duygu kontrolünün önemine işaret eden İstanbul Atlas Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Nermin Çelen, özellikle şiddetle mücadelede duygusal zekanın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Çelen, “Duygu kontrolünde …

    Daha Fazla Oku
  • 26 Şubat

    Sahte haberlerle başa çıkmanın yolları

    İnternetle ilgili en iyi şeylerden biri, geniş bir bilgi deposu olmasıdır. Aradığınız bilgi birkaç tıklama uzağınızda olabilir. Bilgiye sınırsız erişim olanağı beraberinde zorlukları da getiriyor. Dijital güvenlik şirketi ESET bilgi çağında sahte ya da yanıltıcı haberlerle nasıl baş edilebileceği konusunda öneriler paylaştı.    Günümüz bilgi çağında o kadar çok bilgi …

    Daha Fazla Oku
  • 26 Şubat

    UYKU TESTİ HANGİ ÇOCUKLARA, NEDEN VE NASIL YAPILIR?

    SAĞLIKLI UYKU, SAĞLIKLI BÜYÜMEDE İLK ADIM UYKU TESTİ HANGİ ÇOCUKLARA, NEDEN VE NASIL YAPILIR? UYKU KALİTESİ İYİ OLMAYAN ÇOCUKLAR DAHA SIK HASTALANIR Yıllardan beri hepimizin duyduğu, aşina olduğu ve annelerimizin kulağımıza fısıldadığı “Uyusun da büyüsün…” ninnisi aslında sadece bir ninniden ibaret değil. Çünkü kanıtlanmış bir doğru var ki o da …

    Daha Fazla Oku
  • 24 Şubat

    TBMM’DE KABUL EDİLEN DÜZENLEMEYLE SAĞLIKTA CEZA YASASI GETİRİLDİ!.

    Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, “Anayasa mahkemesi isteğine göre düzenlenmiştir’ diyen sağlık bakanımıza seslenmek isteriz. Sayın bakanımız, içeriği itibarıyla anayasaya aykırı çok sayıda hüküm içeren bir …

    Daha Fazla Oku
  • 22 Şubat

    Paranın ne önemi var, mühim olan itibar

    Üniversitelilerin yüzde 90’ı, prestijli bir kurumda çalışmayı yüksek maaşa tercih ediyor. Türkiye’de öğrenim gören üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar üzerinde yapılan bir araştırma, gençlerin değişen kariyer tercihlerini ortaya koydu. Yurt genelinden 1000’den fazla lisans, yüksek lisans öğrencileri ile genç mezunların çevrimiçi platformlar üzerinden katıldığı “Bu Gençlik Nereye Gidiyor?”-Geleceğini Düşünen Gençlik …

    Daha Fazla Oku
  • 22 Şubat

    TED Üniversitesi yapay zekayı derslerine entegre etti

    Yapay zeka, dünya genelinde eğitim sektörünü dönüştürürken, Türkiye’de de uluslararası işbirlikleriyle yeni projelere imza atılıyor. Son olarak TED Üniversitesi ve NavigaAI TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında, Üretici  yapay zekayı öğrenim süreçlerinde uygulamaya başlıyor. Böylece, öğrencilere kişiselleştirilmiş ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmayı hedefliyor. Kullanım alanlarının yaygınlaşmasıyla birlikte, Üretici yapay zeka …

    Daha Fazla Oku
  • 22 Şubat

    MAYA VAKFI, TRAVMATİK DENEYİMLERİN SINAV KAYGISINI TETİKLEYEBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

    Günlük hayatta kaçınılmaz bir hale gelen stres, tüm yaşam rutinini sekteye uğratıyor. Ruhsal sağlığı doğrudan etkileyen kaygı durumu, çocukların akademik hayatını olumsuz etkiliyor. Özellikle öğrencilik döneminde en sık rastlanan sınav kaygısı, öğretmen ve aile baskısı gibi nedenlerle daha çok ortaya çıkıyor. Odağına travmatik deneyimlere maruz kalmış ve ruh sağlığı erişimine kısıtlı …

    Daha Fazla Oku
  • 22 Şubat

    Çocukluk çağında başlayan bu rahatsızlık yaşam boyu sürüyor!

    DEHB’de tedaviyle kişinin sakarlıkları azalıyor! DEHB’de tedavi ile kişinin hayatı olumlu yönde değişiyor! Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun, çocukluk çağında başlayan ve erişkinlik döneminde yaşam boyu devam eden bir rahatsızlık olduğunu belirten uzmanlar, çocukluk çağında tanı almamış bireylerin, erişkinlik çağında tanı alabildiğini söylüyor. Tanı ne kadar erken koyulursa tedavi etmenin …

    Daha Fazla Oku
  • 21 Şubat

    Diş eti iltihapları ile Alzheimer ve Parkinson arasında ilişki kuruluyor

    Çözülemeyen iltihaplar pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor Diş eti iltihapları ile Alzheimer ve Parkinson arasında ilişki kuruluyor Diş eti hastalıkları ile ilgili çalışmalar yürüten Harvard Üniversitesi Forsyth Dental Enstitü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı, İstanbul Atlas Üniversitesi’nde akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi. “Diş eti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen …

    Daha Fazla Oku