TÜRK GENCİ ELİ OLMAYANLAR İÇİN MAUSE GELİŞTİRDİ

Yaptığı bilimsel çalışmalarla daha önce dünya birincisi ve dünya ikincisi olan Türk genci, Yosi Kohen Kutucu yeni bir başarıya daha imza attı. Kanada British Columbia Üniversitesi’nde (UBC) burslu olarak makine mühendisliği eğitimi gören Yosi Kohen Kutucu, katıldığı mühendislik ve tasarım yarışmasında ikinci oldu.

Kutucu, çeşitli nedenlerden dolayı ellerini kullanamayan, elleri ve parmakları olmayan kişiler için tasarladığı aparat ile bu kişilerin hayatını kolaylaştıracak inovatif bir ürün ortaya çıkardı. Mouse üzerine kolayca monte edilebilen bu ürün, engelli bireylerin kolaylıkla bilgisayar kullanabilmesini sağlayan pratik, ucuz maliyetli, 3D printer yardımıyla basılabilen bir teknolojik tasarım olma özelliğini taşıyor.

KANSERLİ ÇOCUKLAR İÇİN BİLGİSAYAR

2015-2017 yılları arasında Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencisi iken yaptığı farklı proje çalışmaları ile Türkiye, Kanada, Amerika, Hollanda ve Polonya’da çok sayıda ödül kazanan Yosi Kohen Kutucu, KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) için masaüstü bilgisayarlar üretip vakıftaki çocuklara hediye etmişti.

TÜRKİYE İKİNCİSİ

Yosi Kohen Kutucu, 2015 yılında havadaki RF (wifi) ve güneş gibi kaynaklarını kullanarak kendisini şarj edebilen bir pil geliştirerek “Elektromanyetik Radyasyon Avcısı” isimli proje ile Intel-Isef proje yarışmasında ülkemizi başarı ile temsil etmiş aynı proje ile Başakşehir Living Lab’ın düzenlemiş olduğu İnovasyon Yarışmasında Türkiye ikincisi olmuştu.

DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

2016 yılında Bir evin ihtiyacını tüm yenilenebilir kaynakları kullanarak karşılayabilen taşınabilir enerji dönüşüm cihazı “Alternatesla” ile Hollanda Uluslararası Bilim Fuarı’nda dünya birinciliği, “Canada Wide Science Fair’de dünya ikinciliği kazanan Yosi, Bayer Proje Yarışması ve Başakşehir İnovasyon Yarışmasında Jüri Özel ödüllerine layık görüldü.

İKİ KEZ ÜST ÜSTE HONOURABLE MENTİON ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ

Ayrıca dünyanın en saygın bilim kuruluşlarından biri olarak kabul edilen Polonya-Varşova Bilimler Akademisi’nin düzenlemiş olduğu ‘23. ve 24. First Step To Nobel Prize in Physics’ proje yarışmasında ‘Electromagnetic Radiation Hunter’ ve “ Alternatesla” başlıklı çalışmalarıyla 2015 ve 2016 yıllarında iki kez üst üste Honourable Mention Ödülü’ne layık görüldü.

Yosi Kohen Kutucu’nun proje danışmanlığını yapan Kimya Öğretmeni Talha Kılıç, Türkiye’de çok sayıda yetenekli genç ile çalıştığını, gençlere fırsat verildiğinde çok başarılı çalışmalara imza atabileceklerini bir kere daha gördüğünü söyledi.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Alanında Uzman İsimler Sürdürülebilir Eğitim ve Geleceğin Eğitimi için Antalya’da Bir Araya Geliyor!

İyi Bir Eğitim Platformu tarafından Antalya’da 11-12-13 Kasım’da Granada Luxury Belek Otel’de düzenlenecek Sürdürülebilir Eğitim …