Türkiye’den ve Avrupa’dan ortaöğretim öğrencileri İstinye Üniversitesi’nde bir araya geldi

Türkiye’den ve Avrupa’dan öğrenciler “Sağlıklı Çevrede Mutlu Yaşam” başlıklı proje kapsamında İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) ev sahipliğinde bir araya geldi. İstinye Üniversitesi (İSÜ) akademisyenleri ile buluşan öğrenciler, çevre problemleri ve çözümleri, çevresel sürdürülebilirlik kavramı, sürdürülebilirliğin çevre ve doğa düzeninin korunmasına etkileri ile ilgili konuları ele aldılar.

 Çekmeköy Liv Koleji’nin yürüttüğü ERASMUS+ projesi kapsamında Romanya, Polonya ve Hırvatistan’dan bir grup ortaöğretim öğrencisi ile Çekmeköy Liv Koleji öğrencileri, İstinye Üniversitesi’nde (İSÜ) düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. 2023 yılında Polonya’da yürütülen proje çalışması, 2024 yılında Türkiye’de çevre ve iklim sorunları farkındalığı üzerine İstinye Üniversitesi İklim ve Çevre Araştırma Merkezi iş birliği ile gerçekleştirildi. “Sağlıklı Çevrede Mutlu Yaşam” başlıklı proje kapsamında dört ülkeden ortaöğretim öğrencileri çevre problemleri ve çözümleri, çevresel sürdürülebilirlik kavramı, sürdürülebilirliğin çevre ve doğa düzeninin korunmasına etkileri ile ilgili konuları ele aldılar.

Teknolojilerin çevre üzerindeki etkileri anlatıldı

2 Mayıs’ta İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda İSÜ Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin ve Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertaç Öztürk “Parçacıkların dünyasını ve yeni teknolojilerin çevre üzerindeki etkilerini anlamak” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. İstinye Üniversitesi Sürdürülebilirlik Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Esra Bayhantopçu ise çevresel farkındalık ve sorumluluklarımız hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca İletişim Fakültesi öğrencisi Melissa Toroğlu çevre farkındalığıyla ilgili yürüttüğü projesini öğrencilerle paylaştı.

 “Yeni projelerle topluma fayda sunmaya devam edeceğiz”

Etkinlikle ilgili bilgi veren İstinye Üniversitesi (İSÜ) Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Gülen, “Sosyal sorumluluk kapsamında topluma katkı faaliyetlerimizi Çekmeköy Liv Koleji’nin projesiyle Avrupalı ortaöğretim öğrencileri boyutuna taşımış olmanın heyecanını yaşadık. Dört ülkeden öğrencilerin çevre sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratmak, çözüm üretmek üzere üniversitemizde bir araya gelmesi ve akademisyenlerimizle buluşmasından dolayı mutluyuz. Bu kapsamda çocuklara ve gençlere yönelik planladığımız yeni projelerle topluma fayda sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Türkiye’nin ilk özel sektör mesleki eğitim merkezi protokolü imzalandı

Ahlatcı Kuyumculuk Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM), gençlere okurken meslek sahibi olma fırsatı sağlayacak Türkiye’nin ilk …