LİSELİLER TESLA LABORATUVARI’NDA

Bornova Anadolu Lisesi (BAL), ‘Dahilerin Gözünden Bilim ve Teknoloji’ adlı TÜBİTAK projesi geliştirdi. Geleceğin mühendisleri TESLA Laboratuvarı’nda bilim insanı olmak için kolları sıvadı.
Lise öğrencileri TESLA Laboratuvarı’nda öğrenciler yapay öğrenme, robot geliştirme, medikal fizik gibi konuları uzmanlarından öğrendi. ‘Dâhilerin Gözünden Bilim ve Teknoloji’ adlı TÜBİTAK projesi kapsamında 30 öğrenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ndeki TESLA Laboratuvarı’nda eğitim aldı. Birçok öğretim görevlisinin de yer aldığı derslerde; öğrencilere bilgisayar programlama, oyun geliştirme, robotların çalışma prensipleri ve tıbbi görüntülerin işlenmesinin ilk adımları öğretildi. İEÜ Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gazihan Alankuş, “Mühendislik alanında geleceklerini şekillendirmek isteyen gençlerimiz, eğlenerek öğrendikleri bir eğitim süreci yaşadı. Mesleklerin detaylarıyla ilgili bilgi aldılar. Tercihlerinde bu bilgilerin onlara yön vereceğini düşünüyoruz” dedi.

AMAÇ, ÜSTÜN YETENEKLİLERİ TEKNOLOJİYLE BULUŞTURMAK
Projenin yürütücülerinden Dr. Duygu Vargör Vural ise, “Projemizin amacı, Bornova Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören ve tanısı konulmuş üstün yetenekli bireylerin güncel teknolojilerle buluşması. Yapay zekâ, robotik, kodlama, sanal ve arttırılmış gerçeklik, mühendislik ve uygulamaları konularında eğitim görmelerine fırsat tanıyarak, bu bireylerin yetiştirilmesinde ülkemize katkı sağlamayı amaçladık. Bu yıl eğitimlere 30 öğrencimiz katıldı. Gelecek yıllarda bu sayıyı arttırarak devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Mektebim Koleji, Erken Çocuklukta Psikolojik Sağlamlık Zirvesi’ni Adana’da gerçekleştirdi

Mektebim Koleji çocukların gelişiminde önem taşıyan psikolojik sağlamlığın sağlanması için hayata geçirilen ‘Erken Çocuklukta Psikolojik …