“ŞİDDETSİZ TOPLUM”

“GÜZEL ÇALIŞMALARA DEVAM ETMEK İÇİN SADECE KENDİMİZİ VAKFETMEK VE GÖNÜL VERMEK YETMİYOR. HİZMETİ HERKESE GÖTÜREBİLMEMİZ İÇİN KAYNAK GEREKİYOR. DÜZENLİ BİR GELİRİ OLMAMASI, TÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ZORLANDIĞI EN BÜYÜK MESELEDİR.”

 50. YILINA GİREN YÖRET VAKFI, ÇOCUĞA YÖNELİK ŞİDDETİ AZALTMAK ÜZERİNE YOĞUNLAŞTIRDIĞI ÇALIŞMALAR İLE 222 Bin 730 ÇOCUĞA, 192 Bin 50 EBEVEYNE ULAŞTI.

Çocuklara, gençlere, yaşlılara, ailelere, eğitimcilere; toplumun her kesimi için sürekli eğitim ve hizmet projeleri yürüten YÖRET Vakfı, Öğretmenim Dergisi’nin de aralarında bulunduğu bir toplantıyla 50.yılını kutladı.

Toplantı, YÖRET Vakfı Başkanı Sibel Erenel’in açılış konuşması ile başladı. Başkan Erenel vakıf çalışanlarına teşekkürlerini sunarken vakfın geçmişini ve kuruluş amacını, çocukların ve üniversite öğrencilerinin yetişmesine katkıda bulunmak için sürekli eğitim ve hizmet projeleri yürüttüklerini dile getirdi. ‘Projelerimizle çocuk haklarını ve şiddetsiz iletişimin yaygınlaşmasını hedefliyoruz.’ dedi. 66 proje ile 222bin 730 çocuğa, 
192bin 50 ebeveyne, 4bin 70 uzmana eriştik. PDR Uzmanlarının ve STK çalışanlarının güçlenmesine yönelik gerçekleştirilen sempozyum ve panellerle de 53bin 590 yetişkine ulaştıklarına konuşmasında değindi.

49 YILDIR DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

YÖRET Onursal Başkanı Nüket Atalay Vakfın kuruluş amacının öncelikle üniversite öğrencilerine destek olmak amacı ile kurulduğunu zamanla kitleyi genişlettiklerini dile getirdi. Atalay,“Bilinç, bilgi, duygu farkındalığı, önleyicilik, paylaşımcılık, psikolojik dayanıklılık ve umut arttırıcı çalışmalara devam edeceğiz.” diyerek geçmişten günümüze devam eden projelerin detaylarını anlatarak YÖRET Vakfı’nın kendini devamlı, yenileyerek daha çok kitleye ulaşacaklarını dile getirdi. “Kendini yenileyen ve geliştiren bir Vakıf olarak; hedef kitlemizi genişlettik, etkinliklerimizi gelişen toplumun şartlarına uyarladık ve hak temelli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Etkili İletişim Eğitimi” ve “Barışçıl İletişim” tüm projelerimizde değindiğimiz bir ana kavram. “Akran Destek ve Dayanışması” yolu ile dayanışma içinde olduğumuz meslektaşlar çarpan etkisi sağlıyorlar. Önce kendilerini güçlendiriyor, daha sonra çalıştıkları kurumlardaki; çocuklar, gençler, yetişkinler ve yaşlılar ile akran dayanışması grupları oluşturarak bu çalışmaların yaygınlaşmasına katkı veriyorlar.” dedi.

Toplantı sonunda YÖRET Vakfı 50. Yıl Projeleri’ni özetleyen Sibel Erenel, “Çocuğa karşı şiddeti izlemeye ve raporlamaya devam edeceğiz. “Pandemide Çocuk Olmak” konulu çalışmamızın da devamı gelecek. Çocuk hakları ve çocuğa şiddeti önleme ve savunuculuk çalışmalarımıza, üyesi olduğumuz ağların içindeki diğer STK, üniversite, belediyeler ve kamu kuruluşlarıyla iş birliklerimizi sürdüreceğiz.” diyerek, iş dünyası ile de yeni iş birlikleri yaratarak toplumun tüm üyelerinin destek olması için çağrıda bulundu.

YÖRET VAKFI ?

DEĞERLERİMİZ:

Dürüstlük, Paylaşımcılık, Şeffaflık, Süreklilik, İnsani ve Demokratik İdealler, Çocuk Hakları Savunuculuğu, Bilimsellik, İnsan Haklarına Saygı, Eşitlikçi Yaklaşım, Güven İlişkisi.

YÖRET Vakfı 1972 yılında, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mesleğinin tanıtımına ve yayılmasına katkıda bulunmak ve üniversiteli gençleri desteklemek amacıyla Bilge Koloğlu tarafından kuruldu.  Kurulduğu yıllarda yurtdışından uzmanlar davet edilerek konferans ve seminerler düzenlendi. İlk yıllarında “İstanbul’daki Yüksek Öğretim Kurumları Rehberi’nin basımı sağlandı, İstanbul Üniversitesine yeni başlayan öğrencilere ilk kez bir “Oryantasyon” programı uygulayarak, bir rehberlik çalışması örneği sundu. Vakfın ilk başkanı Prof. Dr. Nezahat Arkun idi.

1990 yılından itibaren Yönetim Kurulu yenilendi. O yıl İstanbul’da Eğitim Fakültesi bulunan İstanbul, Marmara ve Boğaziçi Üniversitelerinden temsilciler ve alanda çalışan deneyimle psikolojik danışmanlardan oluşan bir yönetim kurulu oluşturuldu. Aylık paylaşımların gerçekleştirildiği sohbet toplantıları düzenlendi; meslektaşları daha verimli hizmet vermelerini sağlayacak eğitimler, ulusal ve uluslararası projeler geliştirildi. 1990-2011 yılları arasında Vakfın Başkanı Nüket Atalay oldu. 2011-2013 yıllarında Nevra Ölçerden sonra 2013’ten günümüze Sibel Erenel başkan olarak vakfımıza hizmet ettiler.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

KOÇ HOLDİNG – KAMUOYU DUYURUSU

Kamuoyuna Duyuru, Son dönemde; Koç Holding A.Ş., Koç Topluluğu Şirketleri ile Koç Ailesi mensuplarının isimlerini …