Tohum Otizm Vakfı’na “Altın Sosyal Baykuş” ödülü

BAYKUŞ ÖDÜLLERİ 2019 SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye’de toplum sorunlarını en iyi anlayan ve tanımlayan araştırma projelerine verilen Sosyal Baykuş Ödülü’nü bu yıl da Tohum Otizm Vakfı kazandı.

 Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, “Araştırmamızda bizi çok heyecanlandıran çarpıcı sonuçlara ulaştık. Önümüzdeki günlerde tüm kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin düzenlediği 2019 yılı Baykuş Ödülleri sahiplerini buldu. Four Seasons Bosphorus’ta düzenlenen geceye, Türkiye ekonomisine yön veren şirketler ve ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma şirketlerinin temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Tohum Otizm Vakfı tarafından, 100’ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden GfK Türkiye’nin desteğiyle yapılan araştırma birincilik ödülü aldı. “Türkiye’deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi Araştırması”, Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından Sosyal Baykuş kategorisinde altın ödül kazandı.

Toplum sorunlarını en iyi anlayan ve tanımlayan siyasi ve sosyal araştırma projelerine verilen bu ödülü almaktan büyük onur duyduğunu vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, “Türkiye’de yaklaşık 1.3 milyon otizmli birey var. Aileleriyle birlikte bu sayı 5.5 milyonu aşıyor. Bugün dünyada her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor ve bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Tohum Otizm Vakfı olarak 2003’ten beri çalışmalarımızı otizmli çocukların ve ailelerinin sağlık, eğitim, istihdam, bağımsız yaşam ve kaynaştırma gereksinimlerinin karşılanabilmesi ve toplumsal farkındalık ve kabullenmeyle otizmli bireylerin sosyal hayata katılımlarının sağlanabilmesi amacıyla sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye’deki Bireylerin Otizm Algısı ve Bilgi Düzeyi Araştırması’nın son derece önemli veriler sunduğunu vurgulayan Özer, “İlkini 2015, ikincisini 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz araştırmanın üçüncüsünü bu yıl tamamladık. Araştırmamızda özellikle otizm farkındalığı ve bilinirliği konusunda bizi çok heyecanlandıran, çarpıcı sonuçlara ulaştık. Elimizdeki veriler otizm farkındalığı konusunda hangi alanlara çalışmalar yürütmemiz gerektiğine dair çok önemli bir ışık tutuyor. Önümüzdeki günlerde araştırmanın tüm detaylarını kamuoyuyla paylaşmaya hazırlandığımızı buradan duyurmak isterim. Bu vesileyle Tohum Otizm Vakfı’nın hep yanında olan destekçilerimize ve gönüllülerimize, bu araştırmada bize destek olan alanında dünyanın en iyisi konumundaki GfK Türkiye’ye şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

OKUL SEZONUNDA ARTAN BULAŞICI ENFEKSİYON EL AYAK VE AĞIZ HASTALIĞI

El, ayak ve ağız hastalığı, son dönemlerde özellikle okul sezonunda sıkça rastlanan çok bulaşıcı bir …