Hisar Okulları’nda, geleceğin robotik mühendisleri yarıştı

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren VEX Robotics Competition Türkiye Şampiyonası öncesinde, 10-11 Şubat tarihlerinde Hisar Okulları & Pozitif Teknoloji tarafından düzenlenen Robot Yarışması, Türkiye’nin dört bir yanından genç yetenekleri bir araya getirdi. Hisar Okulları, genç mucitlere bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yaratıcılıklarını sergileme fırsatı sundu. 

 

Teknolojiyi sadece kullanan değil üreten ve geliştiren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Hisar Okulları, dünya genelinde 1.700’den fazla yarışmada 50 ülkeden 20.000’den fazla takımın katıldığı, en büyük ortaokul ve lise robot programı olan VEX Robotics Competition’ın Türkiye Şampiyonası öncesinde gerçekleştireceği son turnuvaya 3. kez ev sahipliği yaptı. Yarışmada lise çağındaki öğrenciler tasarladıkları robotlarla kıyasıya mücadele etti. Lise çağındaki öğrencilere yönelik robot tasarlama ve yarış süreci öğrencilere takım çalışması, liderlik ve problem çözme gibi kritik yetenekleri geliştirme şansı tanırken, aynı zamanda mühendislik ve teknolojiye ilgi duyan gençleri teşvik ederek geleceğin mühendisleri ve teknoloji liderlerini yetiştirmeye olanak sağlıyor.

 

Türkiye’nin dört bir yanından genç yetenekler katıldı

Etkinlik, tüm Türkiye’de 43 farklı okuldan katılan öğrencileri bir araya getirerek, kendi tasarladıkları robotlarla yarışma şansı sundu. Yarışmalar süresince öğrenciler, takım çalışması, liderlik ve problem çözme gibi kritik becerilerini sergileme ve geliştirme fırsatı buldu.

 

Jürilerin seçiminde çocuklarla iletişim becerisi ve STEM alanlarında öğretim deneyimi kriterleri öne çıktı

Yıllar içinde kalıcı olan ve büyük önem taşıyan yarışmada jürilerin seçimi, belirli niteliklere sahip olmalarına dayanıyor. Bu nitelikler arasında jürilerin STEM alanlarında öğretim deneyimi, robotik ve mühendislik konularına olan ilgi ve uzmanlık, mentorluk, organizasyon başkanlığı ve başhakemlik gibi rollerde tecrübe, çocuklarla iletişim becerileri ve rubrik tabanlı rapor ve mülakat değerlendirmesi yapabilme yetisi öne çıkıyor. Bu şekilde, yarışmaya katılanların yetenekleri en iyi şekilde değerlendirilerek geleceğin bilim insanlarına ve mühendislerine doğru rehberlik edilmekte.

 

Rumble turnuva finalisti oldu

Yarışmada birçok alanda ödül verildi. En büyük ödül olan Excellence Award’ı Uğur Okulları’nın takımı Script Robotics kazandı. Hisar Okulları takımlarından Rumble, turnuva finalisti olurken, yine Hisar Okulları takımından Fusion ise “Robot Skills” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

 

Yarışmada verilen diğer ödüller ise şu şekilde;

Tournament Champions –  (Maschinellkraft) Doğa Koleji Ankara Çukurambar Kampüsü

Tournament Champions – (MVR Yıldız) Teknik Üniversitesi Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tournament Finalists – (alfatech) Doğa Koleji Sarıyer Kampüsü

Build Award –  (Team Majors) MBA Okulları

Create Award – (Tech4Peace) Açı Lisesi

Design Award – (HEXAGON) TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi

Energy Award – (Z- ynthify) Doğa Koleji Tuzla Kampüsü

Innovate Award – (volTRan Robotics) Pertevniyal Lisesi

Judges Award – LIGHT SIDE PRO FMV Işık Okulları

Robot Skills Champion – (Robotist) İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor 

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Mektebim Koleji Yozgat’ta!

Adını Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim Kolejinin nitelikli eğitim veren kampüslerine yenileri katıldı. 2011 …