MEB 11 BİN ÖĞRENCİYE SINAV YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) matematik için araştırma testinin ardından fen bilimleri alanında da 5 ve 8’inci sınıf düzeylerinde yaklaşık 11 bin öğrenciyi araştırma sınavına aldı.

5’inci sınıftan 4 bin 618, 8’inci sınıf düzeyindense 6 bin 203 aday testlere katıldı. Öğrencilere açık uçlu ve çoktan seçmeli sorular soruldu. Rapordan bulgular şöyle:

BENZER BAŞARI: 5’lere canlılar ve fiziksel bilimler ile yer bilimleri alanından soru yönetildi. 8’inci sınıflar ise biyoloji, kimya, fizik ve yer bilimlerinden çıkan soruları yanıtladı. 5 ve 8’inci sınıflar benzer bir başarı gösterdi. 5’ler 20 soruluk testte 9.43; 8’ler ise 25 soruluk testte 12.63 ortalama yaptı.

ÜÇ BECERİYE BAKILDI: 8’ler uygulama becerilerini ölçen soruların yüzde 25’ini doğru yanıtladı. 5’ler de ‘akıl yürütme’yi değerlendiren sorularda benzer bir oranda kaldı. En yüksek oranlarsa 5’ler için yaklaşık yüzde 40 ile ‘uygulama’da; 8’lerde ise yüzde 50 ile ‘bilme’ becerisinde oldu.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

TÜSİAD: “Gerçek beka meselesi olan eğitimde müfredat değişikliği oldubittiye getirilmemeli.”

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı eğitim müfredatının, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitimin gerekliliklerini …