ÇEVRECİLİK BİLİNCİ ARTTI

OECD’nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye, son 10 yılda organizasyona üye ekonomiler arasında 15 yaş düzeyindeki öğrencilerde çevre farkındalığının en çok arttığı ülkelerden biri oldu. Ancak Türkiye’de öğrenciler bu alandaki problemlerin çözülebileceği konusunda iyimser değil.
EKONOMİK Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), lise öğrencilerinde çevre duyarlılığını araştırdı.

Buna göre 35 üye ülkede 2006’dan 2015’e kadar olan süreçte öğrencilerin bu konudaki farkındalıkları arttı. Ancak öğrenciler çevre problemlerinin çözümünde daha az iyimser hale geldi. Üstelik duyarlılık arttıkça dünyanın geleceği konusunda endişeler de büyüyor. Türkiye ise İsrail, Meksika ve Portekiz ile birlikte farkındalığın en fazla arttığı ülkelerden biri. Rapordan öne çıkan başlıklar şöyle:

SON 10 YILDAKİ GELİŞME:

Araştırmada 15 yaş düzeyindeki öğrencilere hava kirliği, su kıtlığı ve nükleer atıklar gibi günümüzde öne çıkan kritik çevre problemleri hakkında neler bildikleri soruldu. Değerlendirmeye göre OECD’nin 35 üye ülkesinde 2006’dan 2015’e kadar olan süreçte bu konudaki bilgi ve farkındalık arttı.

TÜRKİYE’DE ÖĞRENCİLER DAHA BİLİNÇLİ: 2006-2015 arasında Türkiye; Portekiz, Meksika ve İsrail ile birlikte farkındalığın en çok arttığı ülkeler arasında yer aldı. Tunus, Endonezya ve Katar’da küçük bir gelişme olurken, Avusturya, Hollanda, Japonya, Hong Kong ve İtalya’da ise azaldı.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Türkiye’nin ilk özel sektör mesleki eğitim merkezi protokolü imzalandı

Ahlatcı Kuyumculuk Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM), gençlere okurken meslek sahibi olma fırsatı sağlayacak Türkiye’nin ilk …