EBA BAŞVURULARI ERİŞİME AÇILIYOR

EBA E-Kurs başvurusu bu kez öğrencilerin erişimine açılıyor. Uzun süre devam eden öğretmen başvurusunun tamamlanmasının ardından öğrenci başvurusu ile süreç devam edecek. Öğrenimlerine devam eden öğrencilere destekleme amacıyla gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusunun ardından dersler mart ayında başlayacak.

EBA E-Kurs öğrenci başvuru ekranı 7 Şubat Çarşamba günü öğrencilerin müracaatlarını alacak. Yüz binlerce öğrencinin okullarda aldığı eğitimlerin yanında destekleyici bir nitelik taşıyan EBA E-Kurs başvurusu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı üzerinden alınacak. Öğrenciler, bu süreçte kontenjan durumuna göre okul ve öğretmen seçme hakkını kullanabilecek.

E Kurs Başvurusu nasıl yapılacak?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 7-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusu, Eğitim Bilişim Ağı üzerinden tamamlanacak.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapabilecek.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifreleri alarak, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK
komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilecek.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

TÜSİAD: “Gerçek beka meselesi olan eğitimde müfredat değişikliği oldubittiye getirilmemeli.”

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı eğitim müfredatının, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitimin gerekliliklerini …