ŞİRKETLER ÖĞRENCİLERE LABORATUVAR OLDU

‘Sigortadan hastaneye, eğitim kurumlarından gıda sektörüne tüm şirketleri üniversite öğrencileri için laboratuvar olarak kullanıyoruz’

Açıklama İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Kırmızı’dan… İş dünyasının, özellikle de finans ve sigorta sektörünün yakından tanıdığı ismi Nihat Kırmızı artık bir eğitimci. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ’nin Mütevelli Heyet Başkanı olan Kırmızı, Türkiye’de üniversite eğitiminde en önemli sorun olan uygulama alanı eksikliğine dikkat çekti, sorunun çözümü noktasında attıkları adımları anlattı. Öğrencilerin, sağlık sektöründe hastaneleri, eğitim sektöründe okulları, gıda, tarım ve sanayi gibi sektörlerdeki şirketlerin tümünü laboratuvar olarak kullanma imkânına sahip olduğunu vurgulayan Kırmızı, bu sayede gençlerin iş hayatına hazır halde üniversiteden mezun olacağını söyledi.

AKADEMİK HAYATTA PRATİK KAZANIYORLAR

Dr. Görkem İldaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Yolun Başındayken’ programında konuşan Kırmızı, üniversite hayatında gençler için pratik uygulamaların önemini hatırlattı. Pek çok sektörde faaliyet gösteren şirketlerinde öğrencileri iş hayatı ile buluşturan Kırmızı, bu sayede mezun olan öğrencinin ‘diplomayı aldım, şimdi ne yapacağım?’ sorusu sormak zorunda kalmadığını da söyledi. ‘Öğrencilerimizin üniversitede hayata hazır hale gelmesini sağlıyoruz. Birçok sektörde sigorta şirketleri, hastaneler, eğitim kurumları,  gıda üzerine çalışan şirketlerin tamamını öğrencilerimiz için laboratuvar olarak kullanıyoruz’ diyen Kırmızı, kendi şirketlerinin dışında Türkiye Sigortacılar Birliği gibi farklı kurumlarla da iş birliği içinde olduklarını söyledi.

BİLDİKLERİMİZİN KAÇINI SINIFTA ÖĞRENDİK?

Öğrenciler için en önemli ihtiyaçlardan birinin ‘gözlem’ olduğuna dikkat çeken Kırmızı,  ‘eğitimde sadece teorik olarak okumak değil, öğrenilenlerin nasıl hayata geçirileceği ve bunun tecrübe ederek ve yaşayarak nasıl öğrenileceği de esas olmalı’ diye konuştu. Üniversitede akademik, iş hayatında pratik eğitimin önemi vurgulayan Kırmızı, koronavirüs sürecinin eğitime olan etkilerini de değindi. Kırmızı’ya göre tüm dünyayı etkileyen pandemi dönemi, Türkiye için bir fırsat olabilir.

‘PANDEMİ AVANTAJ OLABİLİR’

Bir yanda salgın diğer yanda artan eğitim maliyetleri sebebiyle yabancı öğrencilerin Türkiye’deki üniversiteleri daha fazla tercih edeceğini belirten Kırmızı, ‘bu durum bizim için avantaja dönüşebilir’ dedi.  Kırmızı’ya göre Türkiye, pandemi ile başlayan uzaktan eğitim sürecini pek çok gelişmiş ülkenin önünde tamamladı.

‘UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNİ GELİŞMİŞ ÜLKELERİN ÖNÜNDE TAMAMLADIK’

‘ Elbette kararı YÖK verecek ama yeni dönemde en kötü ihtimalle yüzde 30 ya da 40’a çıkan bir uzaktan eğitim olacak. YÖK liderliğinde tüm üniversiteler bu işi gerçekten çok iyi yönetti ve diğer gelişmiş ülkelerin önünde tamamladık bu süreci’ diye konuşan Kırmızı, üniversite adaylarına tercihlerini pandemiye göre yapmaması tavsiyesinde bulundu. ‘Pandemi geçici bir süreç. Ne zaman biter, bunu bilemeyiz. İnşallah bir an önce bu süreç tamamlanır ama öğrencilerimiz pandemi hep olacakmış gibi hareket etmemeli. Tercihlerini yaparken, mesleklerini seçerken gelecekte mutlu olarak yapabilecekleri seçimler yapmalı’ diye konuştu.

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Türkiye’deki İlk “Cambridge University Assessment Training Center” Açılıyor

İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü, Türkiye’ de ilk “Cambridge University Assessment Training Center” olmaya hak …