EĞİTİM-ÖĞRETİM İŞ GÜNÜ UYGULAMASI 200 GÜNE Mİ ÇIKIYOR?

(Öğretmenim Dergisi / Özel – İstanbul) Finlandiya, Hong Kong, Almanya Yeni Zelanda’da öğrenci yılda 190 gün okula gidiyor. Singapur’da 183 gün, Kanada ve Şanghay’da 194 gün, Hollanda’da 200 gün Japonya’da 220 gün.

Bizim ülkemizde ise birinci dönem 90, ikinci dönem 90 olmak üzere toplam 180 gün. Ancak bu süre kar tatilleri, hava muhalefeti gibi nedenlerle daha da kısalıyor. Tatil öncesi ve sonrası birere hafta da dersler açısından verimsiz geçtiği için 180 olan eğitim-öğretim iş günü 160 güne düşüyor. 180 gün hesaplaması yapılırken milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılarak hesaplama yapılıyor ama uygulama ne yazık ki 160 güne ve bazı yıllar daha da altına düşebiliyor.

Ülkemizde yaz tatili uygulaması ara tatil kararından önce 13 hafta idi. Ara karar uygulaması ile bu süre 11 haftaya indi. Ancak diğer ülkelere bakıldığında bu sürenin daha da kısa olduğu ortada.

Yeni Zelanda’da 5-6 hafta, Güney Kore, Japonya, Hollanda, Singapur, Hong Kong’da 6 hafta, Almanya 6-6,5 hafta, Tayvan, Şanghay 9 hafta, Finlandiya ve Amerika’da 10-11 hafta, Estonya’da 11,5 hafta İsveç’te 10 hafta, İngiltere’de ise 6 hafta.

Dünya ölçeği baz alındığında Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış bulunduğu ve muhtemelen önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi içinde toplam 200 gün olarak uygulanacak eğitim-öğretim süresi yerinde bir karar

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

METİN SABANCI ÖZEL EĞİTİM OKULU’NDA 23 NİSAN COŞKUSU

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye çatısı altında, Cerebral Palsy’li çocukları sosyal hayata …