ÇOCUKLAR ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNDE YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR

İstanbul Rumeli Çocuk Üniversitesinde gerçekleştirilen atölye eğitimleri ile hem aileler hem de çocuklar mutlu. Katıldıkları atölye eğitimlerinde, bireysel ve gurup çalışmalarıyla yeteneklerini keşfeden çocuklar, hayallerine bir adım yaklaşıyor.

İstanbul Rumeli Çocuk Üniversitesi 6-11 yaş arasındaki çocukların bilim ve sanatla erken yaşta tanışmasını sağlayarak, gelişimlerine katkıda bulunuyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Üniversitesi, sekiz ayrı atölye eğitimi ile çocukların yeteneklerini keşfetmesini sağlıyor.
Çocuklarının Üniversite çatısı altında akademik disiplin ile eğitim görmelerinden oldukça memnun olduklarını belirten aileler, “Bulunduğumuz bölgede hafta sonu çocuklarımızın kaliteli zaman geçirmesini sağlayacak imkânlar oldukça sınırlı. İstanbul Rumeli Çocuk Üniversitesinin açılması, çocuklarımızın bireysel gelişimlerine katkı sağlayarak, sanatsal ve bilimsel faaliyetler ile eğitim hayatlarında başarılı olmasını sağlıyor. Çocuklarımız hafta sonunun gelmesini heyecanla bekliyor. Üniversite kapısından girip, kaliteli eğitim alıyor olmaları çocuklarımız için büyük bir fırsat” sözleriyle İstanbul Rumeli Çocuk Üniversitesi hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.

ÇOCUKLAR İÇİN UNUTULMAZ DENEYİMLER

Her atölyede farklı bir faaliyet alanını deneyimleyen çocuklar; Aşçılık Atölyesinde cupcake pişiren minik aşçılar, kendi hazırladıkları cupcakelerin tadımını gerçekleştirdiler. El Sanatları Atölyesinde iğne iplik kullanımını öğrenen küçük terziler, keçeden kendi parmak kuklalarını tasarlayıp, diktiler ve ardından mini bir kukla gösterisi gerçekleştirdiler. Görsel Sanatlar Atölyesinde tasarım prensiplerini öğrenen genç sanatçılar, simetri çalışması ile kartona şekil verdiler. Tek bir hamlenin kazanmaya ya da kaybetmeye sebep olacağını, Akıl Oyunları Atölyesi satranç eğitiminde öğrenen çocuklar, ilk satranç deneyimlerini gerçekleştirdi. İşitmenin önemini Bilim Atölyesi odyometri laboratuvarında deneyimleyen öğrenciler, işitme testini birebir uygulama fırsatı yakaladı. Bilişim Atölyesinde ise temel programlama bilgilerini öğrenen çocuklar, kendi kodladıkları hayvan karakterlerini hareketli hale getirdiler. Yaratıcı Drama Atölyesinde sahneye çıkan öğrenciler, kendilerini en arka sıradaki seyircinin de sesini duyacak şekilde tanıtarak, özgüvenin önemini deneyimleyerek öğrendiler. Resim Animasyon Atölyesinde kendi hazırladıkları küpleri boyama ile minik robotlara dönüştüren öğrenciler, ilk animasyon karakterlerini yarattı.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işın Çelebi’ye göre enflasyonla mücadelede başarı kriterleri:

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işın Çelebi’ye göre enflasyonla mücadelede başarı kriterleri: “Kalıcı olmalı …